Het is op de website van de Groninger Archieven  nu mogelijk om direct in de verschillende archieven te zoeken door één zoekterm in te vullen. Er verschijnen dan resultaten uit alle archieven, ook uit de collecties die via de andere Groningse websites toegankelijk zijn, zoals allegroningers.nl  (personen), beeldbankgroningen.nl  (afbeeldingen), ovcg.nl (oorlog en verzet), filmbankgroningen.nl (beeld en geluid, voorheen GAVA), poparchiefgroningen.nl (popcultuur) en groningerkentekens.nl.

 

De website www.allegroningers.nl is inmiddels eveneens vernieuwd. Directe aanleiding was de verouderde techniek aan de achterkant van de website. De website is bovendien al geschikt gemaakt voor het presenteren van andere bronnen.
Inhoudelijk is het belangrijkste verschil, dat u nu in meer velden kunt zoeken, zoals de velden voor beroep en opmerkingen. U kunt uiteraard direct zoeken in AlleGroningers, maar als u werkt via de zoekregel op de homepage van de website van de Groninger Archieven, krijgt u de resultaten in AlleGroningers gepresenteerd én de hits, die op andere websites zijn gevonden.

De al vernieuwde websites hebben een zelfde ‘gezicht’. Ook werken de websites nu goed op mobiele apparaten, zoals smartphone en tablet.

(bron: Groninger Archieven)