U heeft het vast wel eens meegemaakt, een mailtje verstuurd dat bij nader inzien toch niet zo handig of nog erger beledigend was? Hoe graag zou je zo’n bericht niet willen verwijderen?

Met de App Whatsapp is dat niet anders. Maar voor die gebruikers is er tenminste goed nieuws. Want verzonden Whatsapp-berichten zijn voortaan binnen zeven minuten nog te verwijderen uit een chatgesprek.

Op de eigen apparatuur was dat al mogelijk, maar nu kan zo’n bericht ook bij de ontvanger worden verwijderd.

Hoe het werkt
Dubbel tap op het te verwijderen bericht en kies (door te schuiven) voor <Verwijder>. Klik vervolgens (linksonder) op de Prullenbak en klik dan op <Verwijder voor iedereen> of voor <Verwijder voor mezelf>.
Ziet u deze mogelijkheid niet dan is de functie nog niet geactiveerd. Ook deze nieuwe functionaliteit wordt via de automatische update verspreid en komt dus vanzelf bij u beschikbaar.

Maar pas op!
U dient er wel rekening mee te houden dat u maar 7 minuten na het verzenden de mogelijkheid heeft om een bericht te verwijderen. En dan moet het bericht niet al door de ontvanger zijn gelezen. En dienen verzender en ontvanger beiden over de laatste WhatsApp-versie te hebben. En let op, de ontvanger mag het bericht weliswaar niet meer kunnen zien, hij ziet wel de melding dat er een bericht is verwijderd.