×

Opmerking

Vandaag (8 april) heeft zich een storing bij HCC!net voorgedaan waardoor de mail niet kon worden opgehaald en er ook niet kon worden ingelogd op de web-mail. Op dit moment zijn wij nog bezig met het verhelpen van de storing, maar kan de mailserver wel weer worden bereikt en worden ingelogd.

In mei van dit jaar zijn de Groninger Archieven het project Zet Groningen op de kaart gestart. Met dit project ‘leg je oude kaarten op moderne kaarten’, dit heet georefereren. Het doel is dat de kaartencollectie van de Groninger Archieven beter toegankelijk en vindbaar wordt. Bovendien wordt de ontwikkeling van stad en ommeland zichtbaar.

Mapathon – samen aan de slag
Inmiddels hebben 135 deelnemers thuis 40% van de kaarten gegeorefereerd. Op dinsdag 27 juni organiseren de Groninger Archieven en Open Source Geospatial Foundation een Mapathon waarin we samen gaan georefereren. Je kunt ervaringen delen, krijgt tips en trucs van experts en we kunnen ons samen stukbijten op ingewikkelde kaarten. Alle liefhebbers van oude en moderne kaarten kunnen meedoen; beginners en gevorderden.

 

Meedoen?
Datum: dinsdag 27 juni
Plaats: Groninger Archieven, Cascadeplein 4, Groningen
Tijd: 17.00 – 21.00 uur
Deelname: Deelnemers dienen een eigen laptop mee te nemen. Deelname is gratis, voor eten en drinken wordt gezorgd.
Aanmelding: U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Sebastiaan Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er is plaats voor 40 deelnemers, vol = vol!