Op vrijdag 16 december 2016 vierde het Gemeentearchief Roermond haar 150-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum brengt het gemeentearchief een boek uit met 150 verhalen over de geschiedenis van Roermond. Het zijn korte en toegankelijke verhalen over uiteenlopende feiten en anekdotes uit de periode tussen het jaar 943 tot het jaar 2016. Het boek is samengesteld door (oud-) medewerkers en vrijwilligers van het archief.

Cadeau

Wethouder Ferdinand Pleyte ziet het boek als een cadeau van Roermond aan Roermond. “Dat het Gemeentearchief 150 jaar bestaat is al bijzonder op zich. Want dat betekent dat mensen al 150 jaar het Gemeentearchief kunnen bezoeken om kennis te nemen van onze geschiedenis. Maar met het boek hebben (oud-)medewerkers en vrijwilligers ervoor gezorgd dat die schat aan geschiedenis toegankelijk is voor iedereen die zich erin wil verdiepen.”  De Gemeente Roermond stelt de komende vijftien dagen de eerste 10% van de inhoud gratis ter beschikking via Facebook en via www.roermond.nl/150jaar.

Verkooppunten

Bent u nog op zoek naar een mooi (kerst)cadeau? Na 16 december is het boek voor 15 euro verkrijgbaar bij de volgende locaties in Roermond.

  • Boekhandel Boom, Neerstraat 31a
  • Plantage Roermond, Neerstraat 52a
  • VVV Roermond, Markt 17

Kennismaking

Op de site www.roermond.nl/150jaar presenteren zij u komende dagen 15 hoofdstukjes uit het boek als kennismaking.

 

Verhalen uit 150 jaar gemeentearchief