G.M. (Maarten) van Mourik die in 1950 in Dinxperlo (Achterhoek) werd geboren wordt op de komende ledenvergadering van de interessegroep Genealogie van de HCC! op 30 september a.s. voorgedragen als penningmeester. Hij volgt hiermee Bert Jansen op.

Maarten
Van Mourik blijkt een standvastig man. Hij verhuist zelden en woont al meer dan zestig jaar in Hilversum en bleef lang bij zijn eerste werkgever.

Na de HBS-B vervult hij zijn militaire dienstplicht in Ede en Eibergen.
Daarna studeerde hij geneeskunde in Amsterdam, welke studie hij in 1984 afsloot met het artsexamen. Al voor zijn afstuderen werkt hij in het onderwijs. Dat onderwijs in het ziekenhuis en bij het MBO vindt hij heerlijk en hij blijft dan ook 34 jaar docent anatomie/pathologie. In de tussentijd is hij ook rayonarts bij het Oranje Kruis, geeft daar onderwijs en neemt EHBO-examens af.

In 1985 volgt hij zijn eerste computercursussen aan de VU Amsterdam, die goed van pas blijken te komen in zijn functie in het onderwijs.

Sinds 2013 is hij met (pre)pensioen en heeft tijd voor een aantal bestuursfuncties bij diverse verenigingen.

De interesse in genealogie heeft hij van zijn vader. De gegevens die zijn vader in een aantal mappen en klappers had, heeft hij in een genealogisch computerprogramma gezet en flink uitgebreid.