In het voorjaar van 2017 start het Nationaal Archief met de verbouwing van de entree en de zalen op de eerste verdieping. Men denkt daarmee de informatievoorziening te verbeteren en creëren tegelijkertijd een aantrekkelijke ontmoetingsplek om de bezoeker nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Voorbereidende werkzaamheden

Onderdeel van deze verbouwing is een verschuiving van de gevel. De voorbereidende werkzaamheden beginnen op 9 januari met een asbestsanering. Net als in veel gebouwen die voor 1993 zijn gebouwd, is in de gevel op sommige plekken asbest verwerkt. Dit wordt eerst vakkundig verwijderd. De ruimte waar de sanering plaatsvindt wordt volledig afgesloten. Er wordt voor iedereen een veilige entree gecreëerd.

Overlast 

De aannemer probeert geluidsoverlast tijdens openingstijden zoveel mogelijk te beperken. Enige overlast is helaas niet te voorkomen waarvoor het NA bij voorbaat haar excuses aanbied.