Bron bewerking: Nederland, index van burgemeesters aangesteld door de Duitsers met datum van ontslag 1944-1945.
Klik hier.

De Oorlogsgravenstichting is altijd op zoek naar informatie over die personen die b.v. op de Erebegraafplaats Loenen zijn begraven. Andere informatie dan die in officiele documenten voorhanden zijn. Op die manier wil zij het verhaal achter de man of vrouw publiceren. Men doet dat via een klein standaardje naast de grafsteen en/of via haar 'Verhalen database'.

"Eén dag vóór de bevrijding van Enschede werd op 31 maart 1945 de op dat moment 39-jarige Jonetta ter Borg-Elfering door leden van de Duitse SD vermoord. Op 14 augustus was het Jonetta's verjaardag. Daarom stond de Oorlogsgravenstichting stil bij haar verhaal, door een video ‘Lang zouden ze leven’ uit te brengen. Ook zijn bloemen gelegd bij haar graf op het Nationaal Ereveld Loenen, waar ze naast haar man rust."

Lees hier verder.

Hoofdredacteur Justine Marcella (51) vertrekt op 12 september 2022 bij royalty-magazine Vorsten. Dat meldt uitgever New Skool Media. Een opvolger wordt later bekendgemaakt.

Bert Keers, hoofd afdeling decoraties bij het Ministerie van Defensie had het er ook al over eerder dit jaar tijdens zijn presentatie voor HCC!genealogie over militaire decoraties.

Zo ontving Gouwenaar Henk de Jong na 75 jaar het Ereteken voor Orde en Vrede waar hij recht op had na zijn uitzending naar Nederlands-Indië   Henk de Jong is in 1946  uitgezonden geweest naar Nederlands-Indië. Het zou voor één jaar zijn maar uiteindelijk werd het drie jaar en twee maanden.
Lees hier verder. 

Een ‘smart home’ heeft allerlei voordelen, zoals de mogelijkheid om apparaten op afstand te bedienen en processen te automatiseren. Maar deze technologie brengt ook risico’s met zich mee. Zo kunnen kwaadwillenden apparaten manipuleren of gevoelige informatie inzien. Het is dus cruciaal dat slimme apparaten goed beveiligd zijn. Tienduizenden mensen gebruiken OpenHAB domoticasoftware om hun smart home centraal aan te sturen.
Lees hier verder.

Wat is precies het verschil tussen stamboomonderzoek en familiegeschiedenis?

Het verschil tussen stamboomonderzoek en familiegeschiedenis
Bron: Pixabay

Of kan je misschien beter vragen ‘Wat zijn de overeenkomsten?” In ieder geval ben je met beiden met een stamboom bezig. En vergeef mij, maar naast deze twee zie ik ook enkele grenzen …
Lees hier verder.

Berichtendienst WhatsApp laat straks berichten verwijderen na iets meer dan 2 dagen nadat die berichten zijn verstuurd. Deze nieuwe mogelijkheid is één van de veranderingen die WhatsApp- en Facebook-eigenaar Meta doorvoert om de privacy van gebruikers te verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.
Lees hier verder.

Je voorouders uitpluizen is meer dan alleen data verzamelen. Ieder persoon en zeker ieder gezin heeft zijn eigen verhaal. Maar hoe pak je een familieverhaal schrijven goed aan? Welke stijl gebruik je, en waar moet het aan voldoen m.b.t. de inhoud?
Lees hier verder.

D66 wil een internetvergunning en bepalen wie er op internet iets mag schrijven, aldus minister Ollongren onlangs in het programma WNL op Zondag. Met zo’n vergunning wil D66 gaan bepalen wie er wel, en wie er niet op internet iets mag schrijven. Het gevaarlijke is, dat met zo’n vergunning de regering kan gaan bepalen wat de inhoud wordt van alle berichten. Als een organisatie bijvoorbeeld bekend staat om de kritische houding tegenover de regering, kan er dus geen vergunning afgegeven worden. D66 wil hier een controlerende weg inslaan die wij niet moeten willen.
In het kader van VvMU al helemaal niet.

De kerkboeken uit de periode 1794 tot 1874 die in het Staatshoofdarchief Brandenburg (BLHA) worden bewaard, zijn gedigitaliseerd en online gezet. Dit betekent dat ongeveer een half miljoen pagina's vrij kunnen worden geraadpleegd. Het bevat doop-, huwelijks- en overlijdensregisters, evenals lijsten van belijdenisgangers en communicanten van ongeveer 1.900 locaties in de deelstaat Brandenburg en in delen van de voormalige provincie Brandenburg die nu in Polen liggen.
Lees hier verder.

Computertijdschrift PCM stopt. Personal Computer Magazine was een van de oudste techtijdschriften van Nederland, maar uitgever Reshift trekt de stekker eruit omdat de bezorg- en drukkosten te veel zijn gestegen. Abonnees krijgen voorlopig ComputerTotaal in de bus.
Lees hier verder.

Het duurt nog meer dan een jaar voordat standaardenorganisatie IEEE de specificaties voor Wi-Fi 7 definitief vastlegt. Toch loopt Intel daar alvast op vooruit met vergezichten over mogelijke snelheidswinst ten opzichte van Wi-Fi 6 en plannen voor de massaproductie van de benodigde netwerkchips.

Lees hier verder.

Alle jaargangen van het weekblad Moergestel Nieuws zijn gedigitaliseerd. Daarmee is een belangrijke bron voor historisch onderzoek voor Moergestel online beschikbaar gekomen. De scans lopen over een periode van ruim 40 jaar, namelijk vanaf 1976 tot en met 2016.

Vanaf nu zijn ook de Overlijdensregisters van Franekerdeel (nu Waadhoeke) 1967-1968 met dscans beschikbaar op Alle Friezen.