Agenda

Landelijke Bijeenkomst HCC!genealogie Baarn
Zaterdag, 25 Mei 2019, 11:00 - 15:00
Hits : 330
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op het programma staan twee lezingen. De zaal is open om uur 10:30

11.00 uur

Mevrouw Lizzy Jongma: Oorlogslevens: levens van oorlogsgetroffenen digitaal samengebracht.

Dit is het onderwerp van de presentatie die Lizzy Jongma, projectleider van de website Oorlogslevens en Edwin Klijn, programmamanager van het Netwerk Oorlogsbronnen vanochtend geven.

Verreweg de meeste vragen die medewerkers uit de oorlogserfgoedsector krijgen, gaan over personen. Met name stamboomonderzoekers en familie en historici zijn zeer geïnteresseerd in deze periode.

Het Netwerk Oorlogsbronnen bouwt samen met zijn partners aan een website voor informatie over oorlogsbetrokkenen in de volle breedte (verzet, collaboratie, vervolging, burgerslachtoffers, militairen etc.). Verschillende bronnen van verschillende organisaties en verenigingen worden digitaal gematcht om vervolgens online alle bronnen over alle individuen per persoon te presenteren. De website met de naam Oorlogslevens zal in het voorjaar van 2020 in gebruik worden genomen.


Pauze

In de pauze kunt u voor deze gelegenheid gebruik maken van de uitstekende lunchfaciliteiten tegen alleszins acceptabele prijzen. Als u daarvan gebruik wilt maken, kunt u het beste direct bij aankomst bij de restauratiebalie melden en uw lunchwensen kenbaar maken. Bij de lunchtijd wordt het bestelde opgediend en dan behoort u ook af te rekenen.

13.30 uur

De Heer Fred Baltus: digitale fotografie en stamboomonderzoek.

In zijn presentatie zal de heer Baltus ons laten zien hoe je digitale fotografie met behulp van je smartphone of tablet kunt gebruiken bij je onderzoek. Omdat het gaat om het maken van duidelijke foto’s is de compositie van ondergeschikt belang. Belangrijker is namelijk dat je achteraf nog weet wat je hebt gefotografeerd en waar dat was en hoe je de foto’s moet opslaan. Het is dan ook belangrijk de foto’s van een herkenbare naam te voorzien zodat ze eenvoudig terug te vinden zijn. Naast deze praktische zaken zal de heer Baltus ook aandacht besteden aan het opslaan van digitale informatie op sites als wiewaswie.nl, openarchieven.nl en familysearch.org.

Tot slot

Voor diegenen die een laptop hebben en mee willen nemen, worden daartoe uitgenodigd, want na de presentaties kunt u algemene vragen stellen over genealogie en de relevante programma’s.

Als u met de auto komt is er in de directe omgeving genoeg parkeerruimte. Als u per trein reist moet u een stukje lopen van 500 meter door de Amalialaan.

Locatie zalencentrum het Brandpunt
Oude Utrechtseweg 4a
Baarn
Utrecht
3743 KN
Nederland