Agenda

Landelijke Bijeenkomst HCC!genealogie Baarn
Zaterdag, 23 Februari 2019, 11:00 - 15:00
Hits : 421
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact John Glaser

Op het programma staan twee lezingen. De zaal is open om uur 10:30

Van beide lezingen worden video-opnames gemaakt.
De leden die verhinderd zijn krijgen binnen een week een link waar zij deze opnames kunnnen bekijken.  

11.00 uur

De ochtendlezing wordt verzorgt door Sander van der Meer met als onderwerp digitale nazorg en veiligheid.

Sander van der Meer heeft een jarenlange achtergrond in de forensische opsporing als digitaal specialist, is gastdocent bij uitvaartopleidingen op het gebied van de digitale nalatenschap en is geregeld te horen en te zien op radio en TV.
Met zijn bedrijf Digitale Nazorg komt Sander veelvuldig in aanraking met nabestaanden die graag toegang zouden willen hebben tot gegevens die zijn opgeslagen op apparatuur of in de cloud van de overledene.
Maar hoe krijg je als nabestaande toegang tot contacten, foto’s of documenten, noodzakelijk voor de administratie of voor de verwerking als dit is beveiligd met een wachtwoord of toestelcode? Moet je nu wel of niet de social media en online diensten opzeggen en hoe voorkom je identiteitsfraude met gegevens van jouw dierbare? Tijdens zijn presentatie deelt hij zijn ervaringen, geeft inzichten in wet- en regelgeving en laat zien wat de (on)mogelijkheden zijn in dit digitale tijdperk.
Een levendige presentatie met emotionele maar zeker ook grappige voorbeelden en uiteraard praktische tips.

Pauze

In de pauze kunt u voor deze gelegenheid gebruik maken van de uitstekende lunchfaciliteiten tegen alleszins acceptabele prijzen. Als u daarvan gebruik wilt maken, kunt u het beste direct bij aankomst bij de restauratiebalie melden en uw lunchwensen kenbaar maken. Bij de lunchtijd wordt het bestelde opgediend en dan behoort u ook af te rekenen.

13.30 uur

De middaglezing is voor rekening van Johan Mulderij met als onderwerp het programma ProGen.

PRO-GEN is een genealogieprogramma met bijna 30 jaar historie en vele duizenden trouwe gebruikers.

Sterke punten van PRO-GEN zijn o.a. de eenvoud van het invoeren via een relatieschema en de complete uitvoer, varierend van eenvoudige lijsten, prachtige cirkelvormige kwartierstaten, volledig geindexeerde tekstuitvoeren tot en met het aanmaken van pagina's voor uw website.

Voor veel gebruikers is ook de aanpasbaarheid van het programma belangrijk. Op eenvoudige wijze kan men allerlei zaken toevoegen of aanpassen zoals bijvoorbeeld selectievoorwaarden of zelfs de database-indeling. Ook kan men de tekstuitvoer op vele punten naar eigen wensen aanpassen. Vandaar ons motto "Genealogie à la Carte".

Tijdens de lezing zullen vele van deze zaken aan de orde komen. Ook is er uiteraard tijd om op uw vragen in te gaan.

Bezoek ook de website www.pro-gen.nl en download de demo-versie van het programma op uw PC, zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden van PRO-GEN.

Tot slot

Voor diegenen die een laptop hebben en mee willen nemen, worden daartoe uitgenodigd, want na de presentaties kunt u algemene vragen stellen over genealogie en de relevante programma’s.

Als u met de auto komt is er in de directe omgeving genoeg parkeerruimte. Als u per trein reist moet u een stukje lopen van 500 meter door de Amalialaan.

Locatie zalencentrum het Brandpunt
Oude Utrechtseweg 4a
Baarn
Utrecht
3743 KN
Nederland