Agenda

Famillement 2018 Leeuwarden
Zondag, 03 Juni 2018, 11:00 - 17:00
Hits : 100
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact John Glaser

HCC!genealogie is aanwezig op het Famillement 2018.

Het Famillement is het grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Het is een gratis evenement dat zowel leken als gevorderden op het terrein van (familie)-geschiedenis veel te bieden heeft. Voor 2018 is Leeuwarden als locatie gekozen omdat de stad dan culturele hoofdstad van Europa is. Op het programma staan interviews, workshops, lezingen, rondleidingen en een informatiemarkt. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek en Friese geschiedenis. Ook worden dit jaar activiteiten voor kinderen georganiseerd. Plaats van handeling zal zijn Stadsschouwburg De Harmonie, Tresoar en Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Het volledige programma is te vinden op www.famillement.nl.

Het Famillement 2018 is een samenwerkingsproject waarin het CBG, Tresoar en HCL samenwerken met de Freonen fan de Argiven yn Fryslân (FAF), de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) Afdeling Friesland en het Genealogysk Wurkferbân fan de Fryske Akademy.

Een vast onderdeel van het Famillement is de informatiemarkt waarop een groot aantal regionale en (inter-)nationale organisaties te vinden zijn. Deze editie krijgt e.e.a. een Fries accent. De plaats van handeling zal Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden zijn, in het stadscentrum.

 

Locatie 29