Agenda

Landelijke Bijeenkomst HCC!genealogie Baarn
Zaterdag, 24 Februari 2018, 11:00 - 15:30
Hits : 532
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact John Glaser

Op het programma staan twee lezingen. De zaal is open om uur 10:30

Van beide lezingen worden video-opnames gemaakt.
De leden die verhinderd zijn krijgen binnen een week een link waar zij deze opnames kunnnen bekijken.  

11.00 uur

Onderzoek via internet door Aad Verouden:


Elke (internet)-genealoog wordt tijdens zijn of haar onderzoek wel eens geconfronteerd met een punt waarop het onderzoek vastloop en stelt zich dan vanzelfsprekend de vraag hoe krijg ik dat onderzoek weer vlot. Biedt het internet daar handvatten voor of zijn er alternatieven.

In zijn lezing zal de heer Verouden daar op ingaan en zal hij dat benaderen vanuit valkuilen zoals naamsveranderingen, onbekende vaders en ingaan op zoekmogelijkheden van voor 1650. 

Pauze

In de pauze kunt u voor deze gelegenheid gebruik maken van de uitstekende lunchfaciliteiten tegen alleszins acceptabele prijzen. Als u daarvan gebruik wilt maken, kunt u het beste direct bij aankomst bij de restauratiebalie melden en uw lunchwensen kenbaar maken. Bij de lunchtijd wordt het bestelde opgediend en dan behoort u ook af te rekenen.

13.30 uur

Wereldstambomen op internet door John Glaser:


De lezing gaat over populaire wereldstambomen zoals WeRelate, WikiTree, FamilyTree van FamilySearch en Geni.

Aan bod komen de onderlinge verschillen in grootte, invoer- en uitvoermogelijkheden. Evenals de verschillende notaties van namen en data. 

Waarom een wereldstamboom? Is dit de oplossing voor de veelvoudige registraties in bekende sites zoals GenealogieOnline, Geneanet en MyHeritage? 

Een wereldstamboom bevat maar een keer een persoon. Doordat hier ook uit meerdere takken een persoon meerdere keren kan voorkomen wordt de beheerder er op gewezen dat deze personen moeten worden samengevoegd.
Resultaat: een wereldstamboom zoals dat bedoeld is. 

Behalve Geni ondersteunen de andere sites een Gedcom-import. Wees daar wel voorzichtig mee want er moeten wel raakvlakken zijn met reeds bestaande personen. Deze moeten later wel weer ontdubbeld worden.

WikiTree heeft de mogelijkheid om DNA-test op te nemen, daardoor zijn er zeer fraaie DNA-overzichten te maken. Verder goede privacyregels zodat de ingevoerde personen niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar wel voor bijv. familieleden.

Geni - eigenlijk van MyHeritage – heeft de mooiste presentatie en de navigatie is heel fraai. Ook hier kunnen DNA-tests opgenomen worden. Indien je de stamboom wil uitbreiden kan dat heel gemakkelijk. Je krijgt ook matches naar personen in de databank van MyHeritage.

Tot slot

Voor diegenen die een laptop hebben en mee willen nemen, worden daartoe uitgenodigd, want na de presentaties kunt u algemene vragen stellen over genealogie en de relevante programma’s.

Als u met de auto komt is er in de directe omgeving genoeg parkeerruimte. Als u per trein reist moet u een stukje lopen van 500 meter door de Amalialaan.

Locatie zalencentrum het Brandpunt
Oude Utrechtseweg 4a
Baarn
Utrecht
3743 KN
Nederland